Lavendlilõhe

Kui Sul on käepärast lavendlimett, siis jääb see kalaroog eriti mõnus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g lõhefileed

soola ja musta pipart

Lavendlikaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl lavendlimett

0.75-1 dl kuiva valget veini

0.25 tl uhmris peenestatud lavendli õielehti

1.5 tl Worcesteri kastet

0,5 tl sidrunimahla

Serveerimiseks:

keedetud varajasi kartuleid

võis kuumutatud spinatit

Valmistamine

Pane kõik ained peale kalafilee potti ning kuumuta mõõdukal tulel keemiseni. Keeda tasakesi vispliga pidevalt segades, kuni kaste on kolmandiku võrra kokku keenud e. redutseerunud. Tõsta pott tulelt.

Pane lõhefilee fooliumiga vooderdatud ahjuvormi (võta nii suur fooliumitükk, et saad selle ümber kala keerata), maitsesta filee soola ja pipraga.

Kalla peale lavendlikaste, keera foolium ümber kala nii, et saad kinnise paki. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni lõhe on küpsenud.

Fooliumisse keeratud lavendlilõhet võib ka umbes 10 minutit sütel grillida.

Eriti maitsev keedetud varajaste kartulite ja spargliga. Sobib ka jahtunult.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Country Kitchen (April 2006, Baked salmon with lavender). 

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 12.07.2008 17:08

Lavendlilõhe oli mõnus. Ainsa asjana ma teinekord paneks tiba rohkem lavendliõisi. Kuigi ka praegusele variandile ette heita ei saa midagi. Maitsed olid parjalt balansis.