Hõrk kartulivorm valge veiniga

Sobib hästi nii veiseliha kui ka kala kõrvale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g õhukeselt viilutatud kartulit

2 sl külmpressitud oliiviõli ja veidike vormi määrimiseks

soola ja musta pipart

2.5 dl kuiva valget veini

1 sl värsket tüümiani või punet e. oreganot

Valmistamine

Määri suur ahjuvorm õliga, lisa kartuliviilud õhukese kihina. Nirista peale 2 sl oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Sega kartulid läbi, nii et õli ja maitseained jaotuksid ühtlaselt.

Vala peale valge vein, puista peale tüümian.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kartulid on pealt kuldsed ja vein on aurustunud.

Loe veel:


Retsept mugandatud Suurbritannias elava austraallanna Jill Dupleixi raamatust "very simple food"

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 08.02.2009 22:48

Suurepärane kartuliroog! Sobis hästi ka valge kala kõrvale.

zoozi
postitatud 12.02.2009 20:31

Väga hea!

Berit
postitatud 08.03.2009 19:25

Tegin seda kartulivormi. Selliseid asju tuleb meie peres väga harva ette, kuigi tegelikult on säärased vormiroad väga maitsvad. Tüümian ununes mul kahjuks meelest, kuid ürdisoola ja rohke pipraga oli ka mõnus. Valget veini jäi veel põhja veidi, andis sellist hapukamat maitset. Peale riivisin veel Campanello ja Hiirte juustu.

Liisi
postitatud 16.10.2010 21:27

Tõesti hõrgud ja väga mõnusa maitsega kartulid.

Pille
postitatud 08.07.2020 12:00

Liisi saadetud foto:

Mia
postitatud 23.11.2015 21:17

Üllatavalt hõrgud ja head. Läheb kindlasti kordamisele.

Ilse
postitatud 08.07.2020 12:07

Tegin punega. Magus ja hõrk tõesti.