750 g õhukeselt viilutatud kartulit
2 sl külmpressitud oliiviõli ja veidike vormi määrimiseks
soola ja musta pipart
2.5 dl kuiva valget veini
1 sl värsket tüümiani või punet e. oreganot
Määri suur ahjuvorm õliga, lisa kartuliviilud õhukese kihina. Nirista peale 2 sl oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Sega kartulid läbi, nii et õli ja maitseained jaotuksid ühtlaselt.
Vala peale valge vein, puista peale tüümian.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kartulid on pealt kuldsed ja vein on aurustunud.
Retsept mugandatud Suurbritannias elava austraallanna Jill Dupleixi raamatust "very simple food"
Suurepärane kartuliroog! Sobis hästi ka valge kala kõrvale.
Väga hea!
Tegin seda kartulivormi. Selliseid asju tuleb meie peres väga harva ette, kuigi tegelikult on säärased vormiroad väga maitsvad. Tüümian ununes mul kahjuks meelest, kuid ürdisoola ja rohke pipraga oli ka mõnus. Valget veini jäi veel põhja veidi, andis sellist hapukamat maitset. Peale riivisin veel Campanello ja Hiirte juustu.
Tõesti hõrgud ja väga mõnusa maitsega kartulid.
Üllatavalt hõrgud ja head. Läheb kindlasti kordamisele.
Tegin punega. Magus ja hõrk tõesti.
Hõrk kartulivorm valge veiniga
Sobib hästi nii veiseliha kui ka kala kõrvale.