Sinihallitusjuustu-pähkliküpsised

Hõrgud ja mahedad sinihallitusjuustu-pähkliküpsised sobivad hästi veini kõrvale. Võid kasutada kreeka pähkleid või hoopis soolatud india pähkleid.
Õhukindlas karbis säilivad küpsised kuni nädala.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 1 tund külmas + 15 minutit ahjus
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

3 dl ehk 180 g nisujahu

0.5 tl soola

100-150 g sinihallitusjuustu

50 g hakitud kreeka pähkleid või india pähkleid

Valmistamine

Haki kausis või, jahu ja sool puruseks. Lisa tükeldatud sinihallitusjuust ja näpi tainas ühtlaseks.

Lisa hakitud pähklid, sega tainas läbi ning vormi kaheks 3 cm läbimõõduga "vorsti". Keera need toidukilesse, küpsetuspaberisse või fooliumi ning pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tahenema.

Lõika tainast 5 mm paksuseks viilud, aseta ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.

Nipid ja soovitused:

  • Ära mingil juhul pruunista, siis muutub juust kibedaks!
  • Soovi korral pressi igale küpsisele enne küpsetamist kaunistuseks peale üks terve pähkel!

Retsept mugandatud Pereköögi 2005. aasta detsembrivihikust ning ühelt Selveri retseptilehelt. Pildi tegi DEE.

LISA KOMMENTAAR

didi
postitatud 16.09.2007 13:05

Väga maitsvad. Ja kerge teha. Ma tegin 100 g juustuga, ja minu jaoks tulid parajad maitsekad. Ehee, väga head, aga rammusad ka. :-D

kkkati
postitatud 19.02.2010 15:30

SUPPPPER:))

Kristiine
postitatud 14.04.2014 16:18

Neid tahaks küll proovida :)

ly
postitatud 26.11.2014 21:14

Tõesti head ampsud nii kohvi-tee ja veini juurde!

Pille
postitatud 21.06.2016 07:24

Mina olen neid päris mitu korda teinud. Kasutan kreeka pähkleid ning ainult 100 g sinihallitusjuustu.