Hõrgud ja mahedad sinihallitusjuustu-pähkliküpsised sobivad hästi veini kõrvale. Võid kasutada kreeka pähkleid või hoopis soolatud india pähkleid.Õhukindlas karbis säilivad küpsised kuni nädala.
Haki kausis või, jahu ja sool puruseks. Lisa tükeldatud sinihallitusjuust ja näpi tainas ühtlaseks.
Lisa hakitud pähklid, sega tainas läbi ning vormi kaheks 3 cm läbimõõduga "vorsti". Keera need toidukilesse, küpsetuspaberisse või fooliumi ning pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tahenema.
Lõika tainast 5 mm paksuseks viilud, aseta ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.
Nipid ja soovitused:
Ära mingil juhul pruunista, siis muutub juust kibedaks!
Soovi korral pressi igale küpsisele enne küpsetamist kaunistuseks peale üks terve pähkel!
Retsept mugandatud Pereköögi 2005. aasta detsembrivihikust ning ühelt Selveri retseptilehelt. Pildi tegi DEE.
Sinihallitusjuustu-pähkliküpsised
Hõrgud ja mahedad sinihallitusjuustu-pähkliküpsised sobivad hästi veini kõrvale. Võid kasutada kreeka pähkleid või hoopis soolatud india pähkleid.Õhukindlas karbis säilivad küpsised kuni nädala.