Riisikad küüslaugumarinaadis

Selle retsepti järgi võib valmistada tava-, männi- ja kaseriisikaid.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl kupatatud seeni - nt

kaseriisikaid või männiriisikaid või tavariisikaid

2 sl kuivatatud maitserohelist - näiteks

tüümiani e. aed-liivateed

punet

basiilikut

1 dl mahedamaitselist õli

0.75 dl valget veiniäädikat

2 tl soola

3 küüslauguküünt

Valmistamine

Tükelda suured riisikad, väiksemad võid jätta terveks. Jaota seened ja ürdid klaaspurki(desse). Kuumuta õli, veiniäädikas, sool ja kooritud küüslauguküüned keemiseni ning kalla kuum marinaad seentele.

Jahuta, säilita jahedas. Seened on tarbimiseks valmis 4-5 päeva pärast.

Loe veel:

Soome Finfoodi retsept (Rouskuja valkosipulimarinadissa).

 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 29.09.2009 21:52

Tegin, lasin umbes kolm-neli nädalat seista ja täna sõime ära. Väga head olid! Kindlasti teen teinekord jälle! PS Proovisime umes kaks nädalat peale tegemist ka natuke ja siis õli maitse oli tugevalt tunda ja segas.

Hexy
postitatud 23.09.2010 21:33

Tegin ka, ootan, et saaks maitsta

Hexy
postitatud 26.01.2011 13:08

Mnjahh, mulle ültse ei meeldinud

Ilse
postitatud 08.10.2019 10:27

Mulle täitsa meeldisid, natuke äädikane tundus korra aga tegelikult täitsa ok.