300 g veisefileed
2 tl trühvliõli
4 sl röstitud piiniaseemneid
2 sl tillukes kappareid
50 g viilutatud Parmesani
kaunistamiseks maitserohelist või võrseid (micro herbs)
Puravikukreem:20 g kuivatatud kivipuravikke (porcini)
80 ml keeva vett
1 sl võid
1 purustatud küüslauguküüs
Keera trimmitud veisefilee toidukilesse, keera otsad tugevast kinni, nii et saad silindri. Pane umbes 30 minutiks sügavkülma või seniks, kuni liha on veidi kõvenenud.
Valmista samal ajal puravikukreem. Pane kuivatatud seened kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 15 minutit tõmmata.
Sulata või väikeses potis kõige madalamal tulel. Lisa küüslauk ja prae, kuni küüslauk on pehme, aga mitte pruunistunud. Sega juurde leotatud seened (leotusvedelik hoia alles!). Sega juurde rõõsk koor ning lase puravikusegul 10 minutit podiseda.
Püreesta puravikukaste ühtlaseks, vajadusel lisa veidi seeneleotusvedelikku. Maitsesta ja kurna läbi tiheda sõela.
Lõika veisefilee hästi õhukesteks viiludeks ja laota serveerimisvaagnale. Nirista peale trühvliõli ja masseeri see käte abil lihasse. Nirista peale puravikukreem, kaunista kapparite, piiniaseemnete ja parmesanilaastudega. Kõige peale ürdivõrsed.
Retsept on mugandatud My Kitchen Rules saate veebilehelt (Beef Carpaccio with Porcini Cream)
Veiseliha carpaccio puravikukreemiga
Väga isuäratav eelroog saate "My Kitchen Rules" 7. hooajast (aprill 2016)