Hõrk tomatitarretis

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l tomatimahla

1 dl keeva vett

2 tk aedvilja- puljongikuubikut

0.5 tk sidrunit

15 lehte želatiini

Valmistamine

Leota želatiinilehti rohkes külmas vees 5-10 minutit.
Lahusta puljongikuubikud 1 dl keevas vees.
Suuru želatiinilehed kuivaks ning lisa kuumale puljongile, lahusta.
Sega tomatimahl, sidrunimahl ja želatiinisegu.
Kalla segu 1,5liitrisesse rõngasvormi. Kata vorm toidukilega ning lase külmas üle öö tarretuda.
Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ning kummuta tarretis vaagnale.

Retsept on Soome ajakirjast "Kodin Pellervo" (5/2005, Raikas tomaattihyytelö)
LISA KOMMENTAAR