600 g ehk 4 hästi laagerdunud veiselihalõiku
2 sl võid
2 sl õli
2 sl konjakit või brändit
2 sl purustatud musta pipart
0.5 tl soola
Kaste:2 dl 35% rõõska koort
1 sl Dijoni sinepit
purustatud musta pipart
Tõsta lihalõigud umbes tund aega enne praadimist toasooja. Puista lihalõikudele ohtralt purustatud musta pipart ning veidi soola, soovi korral mulju lihalõigud õhemaks.
Kuumuta pliidil malmpann, lisa või ja õli ning kuumuta.
Prae kuumal pannil kaks lihalõiku korraga. Keera pihvid ringi enne, kui lihalõigu pinnale "pisarad" tekivad. Arvesta 2-3 minutit kumbagi külje küpsetamiseks - aeg oleneb lihalõigu paksusest.
Aseta küpsetatud lihalõigud uuesti pannile, vala juurde konjak. Kuumuta, kuni konjak on aurustunud. Tõsta lihalõigud kuumale vaagnale ja kata fooliumiga.
Kalla pannile rõõsk koor, sinepi ja pipraga. Keeda kastet tugeval tulel paar minutit. Kalla kaste lihalõikudele või serveeri eraldi.
Lisandiks sobivad kartulid, miniporgandid ja roheline salat.
Soome K-Marketi retsept (Pippuripihvit), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin lihaveise sisefileest. Oli see vast hää... Eriti kaste.
Väga maitsev! Mul oli Dijoni linnast ostetud terasinep (Edmund Fallot), väga mõnus jäi.
Piprapihvid sinepise koorekastmega
Piprapihvid on me põhjanaabrite lemmikroogi. Valmistamiseks sobib nii veise sise- kui ka välisfilee. Kasuta kindlasti laagerdunud lihaveisefileed!
UUS PILT LISAMISEL!