Piprapihvid sinepise koorekastmega

Piprapihvid on me põhjanaabrite lemmikroogi. Valmistamiseks sobib nii veise sise- kui ka välisfilee. Kasuta kindlasti laagerdunud lihaveisefileed!

UUS PILT LISAMISEL!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g ehk 4 hästi laagerdunud veiselihalõiku

2 sl võid

2 sl õli

2 sl konjakit või brändit

2 sl purustatud musta pipart

0.5 tl soola

Kaste:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl Dijoni sinepit

purustatud musta pipart

Valmistamine

Tõsta lihalõigud umbes tund aega enne praadimist toasooja. Puista lihalõikudele ohtralt purustatud musta pipart ning veidi soola, soovi korral mulju lihalõigud õhemaks. 

Kuumuta pliidil malmpann, lisa või ja õli ning kuumuta. 

Prae kuumal pannil kaks lihalõiku korraga. Keera pihvid ringi enne, kui lihalõigu pinnale "pisarad" tekivad. Arvesta 2-3 minutit kumbagi külje küpsetamiseks - aeg oleneb lihalõigu paksusest.

Aseta küpsetatud lihalõigud uuesti pannile, vala juurde konjak. Kuumuta, kuni konjak on aurustunud. Tõsta lihalõigud kuumale vaagnale ja kata fooliumiga.

Kalla pannile rõõsk koor, sinepi ja pipraga. Keeda kastet tugeval tulel paar minutit. Kalla kaste lihalõikudele või serveeri eraldi.

Lisandiks sobivad kartulid, miniporgandid ja roheline salat.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept (Pippuripihvit), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 18.12.2008 19:39

Tegin lihaveise sisefileest. Oli see vast hää... Eriti kaste.

Pille
postitatud 17.01.2016 19:58

Liiseli saadetud foto aastast 2008:

Pille
postitatud 30.01.2024 13:38

Väga maitsev! Mul oli Dijoni linnast ostetud terasinep (Edmund Fallot), väga mõnus jäi.

Pille
postitatud 01.02.2024 08:17

2016. aastal olen ka teinud :)