Õunasupp

Serveeri magussuppi soojalt või jahtunult, juurde anna saia või küpsiseid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

700 g värskeid hapukamaid õunu

1 l vett

veidi riivitud sidrunikoort

1 kaneelikoor

50-100 g suhkrut

1-2 sl kartulitärklist

Valmistamine

Kuumuta potis vesi koos suhkru, sidrunikooreribade ning kaneelikoorega keemiseni.

Samal ajal pese ja tükelda õunad, lisa potti. Keeda õunad tasasel tulel pehmeks, ent mitte katki.

Sega tärklis vähese külma veega ja vala supisse. Kuumuta supp keemiseni, siis tõsta pott kohe tulelt ja lase supil (veidi) jahtuda. 

Loe veel:

Salme Masso retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 26.11.2010 14:28

lihtne ja maitsev nii soojalt kui ka külmalt

Pille
postitatud 10.10.2023 08:35

Minu pilt 2016. aastast :)