Mämmipokaalid pohladega

Mämmi on rukkilinnastest dessert, mida põhjanaabrid armastavad kevadpühade ajal süüa.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g (külmutatud) pohli

0.5 dl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

0.25 dl suhkrut

500-600 g mämmit

Valmistamine

Sega jäised pohlad ja suhkur ning lase pohladel toatemperatuuril või külmkapis pooleldi sulada.

Vahusta rõõsk koor suhkruga kohevaks vahuks*.

Jaota mämm magustoidupokaalide põhja, tõsta peale suhkruga segatud pohlad ja vahukoor. Serveeri kohe.

* Soovi korral asenda vahukoor kergelt sulanud vanillijäätisega.

Retsept on soome ajakirjast Maku (Mämmimaljat). Loe mämmi kohta lähemalt Nami-Nami kokandussõnastikust

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 19.10.2009 08:41

See oli väga hea. Isegi mu mees, kellele mämmi muidu ei maitse, sõi täna kohe kaks portsu Kuid teinekord pohladele suhkrut ei lisaks, läheb liiga magusaks.

Pille
postitatud 10.07.2016 10:34

Zoozi saadetud foto: