Sidrunimaitseline külmsuitsulõhedipp

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja toorjuustu

100 g jogurtit või hapukoort

2 sl kreemjat mädarõigast

60 g tükeldatud suitsulõhet või suitsutatud lõhemarja

1 sl sidrunimahla

purustatud musta pipart

Kaunistuseks:

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Sega köögikombainis külmsuitsulõhetükid, toorjuust, jogurt, mädarõigas, sidrunimahl ja pipar ühtlaseks. Pane dipikaste kaussi, kaunista peenestatud murulauguga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui valmistate dipikastme suitsutatud lõhemarjast, on tulemuseks kaste, mis on kreemjam, kergem ja õhulisem kui kreeklaste kuulus taramasalata.

Retsepti autoriks on Austraalia päritolu briti toiduajakirjanik Jill Dupleix (Smoked Salmon & Lemon Dip)

LISA KOMMENTAAR