Marineeritud angersäga

Hõrgutis külmlauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg angersäga

Marinaad:

750 ml vett

2 sl soola

5-6 tera vürtspipart

5-6 tera musta pipart

1 sl suhkrut

1 loorberileht

2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Roogi ja fileeri angersäga, lõika koos nahaga ampsusuurusteks tükkideks.

Aja marinaadiks mõeldud vesi keema. Lisa vürts, loorberileht, sool ja suhkur ning keeda paar minutit. Lisa äädikas, kuumuta läbi. Eemalda vaht.

Lisa potti kalatükid ja keeda tasasel tulel 6-10 minutit. Ära sega, sest nahk tuleb kalatükkidelt kergesti lahti ja siis muutub marinaad sogaseks!

Tõsta keedetud kalatükid kurnlusika abil steriliseeritud purkidesse, siis vala marinaa läbi sõela peale. 

Sulge purgid. 

Nipid ja soovitused:

  • Eriti maitsva kala marinaadis saab siis, kui keedad esmalt veest ja kalapeast ja rootsust puljongi, siis kurnad leeme ja keedad sellest leemest marinaadi. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR