300 g rooskapsaid
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
100 g sinihallitusjuustu
värsket tüümiani e. aed-liivateed
Puhasta esmalt rooskapsad - lõika varrepoolne ots ära, eemalda välimised koledad lehed. Siis lõika rooskapsas terava noaga õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk.
Sega kausis hakitud küüslauk, rooskapsaribad, oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.
Rulli lehttainas vajadusel veidi õhemaks, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga taina servast umbes 1 cm kaugusele kerge sisselõige.
Laota rooskapsasegu sisselõikest sissepoole, murenda peale sinihallitusjuust.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne.
Lõika tükkideks ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Rooskapsapirukas sinihallitusjuustuga