Puravikupolenta

Imre Kose retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g kiirpolentat (maisimannat)

20 g kuivatatud puravikke

1 l leiget vett

50 g oliiviõli

50 g Parmesani

soola ja musta pipart

värsket basiilikut ja

rukolalehti serveerimiseks

Valmistamine

Leota puravikke umbes tund aega liitris leiges vees.

Kurna seened, hoia leotusvesi alles. Kuumuta leotusvesi keemiseni. Kui seeneleem on keema tõusnud, sõrista juurde maisimanna, ise samal ajal segades. Alanda kuumust ning hauta umbes 5 minutit. 

Lisa soovi korral väiksemaks lõigatud leotatud puravikud ja oliiviõli. Maitsesta polenta soola, pipra ja riivitud juustuga. 

Jaota taldrikutesse, jahvata veskist peale musta pipart ja serveeri kohe. Garneeringuks sobib rukola ja basiilik. 

  • Soovi korral võid lisada roale veel võid, riivitud sidrunikoort või grappa't

Retsept on mugandatud Imre Kose raamatust "Naudingute kunst" (2012)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 04.01.2011 20:45

mõnusad