Mee-ürdimarinaadis Manchego juust

Hispaaniapärane suupiste, sobib hästi tapas-lauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g küpset Manchego lambapiimajuustu

Mee-ürdimarinaad:

1 dl õli

3 sl sidrunimahla

1,5 sl vedelat mett

1 sl värsket hakitud basiilikut või punet

1 sl värsket hakitud sidrunmelissi

Valmistamine

Tõsta juust paar tundi enne söömist toasooja.

Eemalda juustult koorik ning lõika Manchego umbes 5 mm paksusteks kolmnurkadeks.

Sega marinaadiained omavahel.

Aseta juustuviilud madalasse vormi ning kuumuta 100-kraadises ahjus 5 minutit, et need veidi pehmeneksid. Kalla mee-ürdimarinaad juustuviiludele. Lase umbes tund aega toasoojas maitsestuda.

Serveeri.

Loe veel:

Retsept on soomlaste Plussa.com lehelt (Hunaja – yrttimarinoitu Manchego). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR