Kodune sidrunilköör limoncello

Mary Cadogani viinast valmistatud versioon Gennaro Contaldo piirituse-limoncellost. Limoncello on maitsev jäätisele kallatult ning sobib hästi ka jõulukingituseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

5 vahatamata sidrunit

1 l viina

750 g suhkrut

7 dl keeva vett

Valmistamine

Koori sidrunitelt koore kollane osa. Pane suurde steriliseeritud purki ning kalla peale viin. Sulge purk õhukindlalt ning lase viinal nädal aega maitestuda. Raputa purki iga päev.

Pane suhkur kuumakindlasse kaussi ning kalla peale keev vesi. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Lisa vodka ja sidrunikoored ning lase veel nädal aega kinnises purgis maitsestuda. Raputa purki regulaarselt.

Kurna kenadesse pudelitesse, pannes igasse pudelisse ka paar dekoratiivset sidrunikooreriba.

Loe veel:

BBC Good Foodi retsept (Limoncello), pildi tegi TIRAMIIIISU.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 27.12.2010 10:37

Tuli väga hea! Suhkrut panin vähem - 500g - ja sai päris magus naps.