8 luu ja nahaga kanakintsutükki või kanafileed
soola ja musta pipart
3 sl võid
3 hakitud küüslauguküünt
0,25 tl tšillihelbeid
2,5 dl kanapuljongit
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
5 sl ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomateid õlis
4 sl riivitud Parmesani juustu
0,25 tl kuivatatud tüümiani
0,25 tl kuivatatud basiilikut
0,25 tl kuivatatud punet
4 sl hakitud värsket basiilikut serveerimiseks
Kuumuta ahi 200 C. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga.
Sulata suurel praepannil 2 sl võid mõõdukalt tugeval tulel. Lisa kanakintsutükid, nahk allpool. Prae 2-3 minutit, siis pööra ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil ülejäänud või. Lisa küüslauk ja tšillihelbed, prae segades 1-2 minutit, kuni küüslauk on aromaatne.
Lisa kanapuljong, rõõsk koor, päikesekuivatatud tomatid, juust ja kuivatatud ürdid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase umbes 5 minutit podiseda, kuni kaste on paksenenud.
Pane pruunistatud kanatükid uuesti pannile. Tõsta pann 200-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 25-30 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed.
Puista peale värsket basiilikut ja serveeri kohe.
Mugandatud siit. Pildi tegi Liina Vahter.
Kana päikesekuivatatud tomatiga
Tomati-koorekastmes hautatud kana. Eriti maitsev jääb roog, kui kasutada luu ja nahaga kanakintsutükke, ent võid kasutada ka kana rinnafileed (vt kommentaare retsepti lõpus).