Kana päikesekuivatatud tomatiga

Tomati-koorekastmes hautatud kana. Eriti maitsev jääb roog, kui kasutada luu ja nahaga kanakintsutükke, ent võid kasutada ka kana rinnafileed (vt kommentaare retsepti lõpus).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 luu ja nahaga kanakintsutükki või kanafileed

soola ja musta pipart

3 sl võid

3 hakitud küüslauguküünt

0,25 tl tšillihelbeid

2,5 dl kanapuljongit

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

5 sl ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomateid õlis

4 sl riivitud Parmesani juustu

0,25 tl kuivatatud tüümiani

0,25 tl kuivatatud basiilikut

0,25 tl kuivatatud punet

4 sl hakitud värsket basiilikut serveerimiseks

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga. 

Sulata suurel praepannil 2 sl võid mõõdukalt tugeval tulel. Lisa kanakintsutükid, nahk allpool. Prae 2-3 minutit, siis pööra ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta pannil ülejäänud või. Lisa küüslauk ja tšillihelbed, prae segades 1-2 minutit, kuni küüslauk on aromaatne.

Lisa kanapuljong, rõõsk koor, päikesekuivatatud tomatid, juust ja kuivatatud ürdid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase umbes 5 minutit podiseda, kuni kaste on paksenenud. 

Pane pruunistatud kanatükid uuesti pannile. Tõsta pann 200-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 25-30 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed.

Puista peale värsket basiilikut ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kiirversiooni jaoks kasuta õhukeselt viilutatud kanafileeribasid; hauta roog valmis pannil.
  • Kui roog ahjust välja võtta, võib kaste olla tükki läinud. Vispelda kaste enne lauale andmist korralikult läbi, kui see Sind häirib.
  • Kui Sul ei ole sellist panni, mille võib pärast otse ahju tõsta, siis tõsta pruunistatud kanatükid sobiva suurusega ahjuvormi, pärast kalla kaste peale. 

Mugandatud siit. Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Merle
postitatud 09.01.2007 11:28

Väga maitsev! Kasutasin küll kana asemel kalkunit. Päikesekuivatatud tomatid annavad rullidele hõrgu maitse.

Üllekas
postitatud 03.10.2010 09:25

Tõesti hea. Mees kiitis. Ja tegemine ka lihtne.