Jõhvika-jõulujook

Värsketest jõhvikatest valmistatud talvine jook, mida serveeritakse külmalt.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

5 dl (kultuur)jõhvikaid

5 dl vett

2 dl suhkrut

5 dl limonaadi (Sprite, Kelluke)

Valmistamine

Aja vesi ja jõhvikad potis keema. Jahuta ja suru läbi sõela. Maitsesta suhkruga.

Pane kaussi ja hoia paar tundi sügavkülmikus, sega aeg-ajalt. 

Kui segu on juba jäätumas, sega juurde limonaad. Vala pooljäätunud jook klaasidesse ja serveeri kohe.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 25.12.2010 19:57

Sprite'i võib julgelt rohkem lisada.

Pille
postitatud 30.11.2025 21:14

Koogi Kata pilt ka: