Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti.
Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalde neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa!
Pane soojad oad kaussi, sega juurde oliiviõli, sidrunimahl ja hakitud värske münt. Maitsesta soola-pipraga.
Laota salat vaagnale, puista peale veel mündilehti ning ohtralt riivitud või laastudeks lõigatud lambapiimajuustu.
Ostuvihje:
Pecorino ja Manchego juustu leiate pea igast suuremast juustuletist; Manchego juustu müüakse kindlasti Juustukuningate poes. Kreeka päritolu Graviera ja Kaskavali lambapiimajuustu müüb nt kauplus “Kreeka toidukaubad” (Tallinnas Nõmme turul ja Sikupilli Prismas).
Põldoad ja lambapiimajuust
See polegi niivõrd retsept kui lihtsalt serveerimissoovitus. Juustuks sobib nt Pecorino, Manchego, Graviera, Kaskavali vm. Mõnusalt kerge!