Põldoad ja lambapiimajuust

See polegi niivõrd retsept kui lihtsalt serveerimissoovitus. Juustuks sobib nt Pecorino, Manchego, Graviera, Kaskavali vm. Mõnusalt kerge!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

kauntest puhastatud värskeid põldube

hakitud värsket münti

oliiviõli või tudraõli

sidrunimahla

soola ja musta pipart

lambapiimajuustu - nt

Manchego juustu või Pecorino Romano juustu

Valmistamine

Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti.

Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalde neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa!

Pane soojad oad kaussi, sega juurde oliiviõli, sidrunimahl ja hakitud värske münt. Maitsesta soola-pipraga.

Laota salat vaagnale, puista peale veel mündilehti ning ohtralt riivitud või laastudeks lõigatud lambapiimajuustu.

Ostuvihje:

  • Pecorino ja Manchego juustu leiate pea igast suuremast juustuletist; Manchego juustu müüakse kindlasti Juustukuningate poes. Kreeka päritolu Graviera ja Kaskavali lambapiimajuustu müüb nt kauplus “Kreeka toidukaubad” (Tallinnas Nõmme turul ja Sikupilli Prismas).

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR