Kreegi-arooniakompott

Kreegid ja mustad arooniad suhkrusiirupis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kreeke

200-300 g arooniaid

Suhkrusiirup:

1 l vett

300 g suhkrut

Valmistamine

Pese arooniad, puhasta viljavartest, vala üle külma veega ja lase 2-3 ööpäeva seista, vett aeg-ajalt vahetades.

Pese kreegid ja aseta segamini arooniatega hoidisepurkidesse. Arvesta 1 kg kreekide kohta 200-300 g arooniaid. Vala peale kuum suhkrusiirup (lahusta suhkur vees).

Tõsta hoidisepurgid keevaveevanni. Pooleliitriseid purke kuumuta 8-10 minutit, liitriseid 10-12 minutit ja kolmeliitriseid purke 15-20 minutit. Sulge purgid õhukindlat, keera purgid põhjaga üles, kata tekiga ja lase aeglaselt maha jahtuda.

Retsept on ühest "Maalehe Raamat" sarja teosest.

LISA KOMMENTAAR