Tänapäeval ostetakse kamajahu poest, aga kui kellelgi on kange tahtmine või vajadus seda ise valmistada, siis siin on nn mulgi kama valmistamise õpetus ja retseptid.
Kamajahu valmistamiseks keeda terad ja kaunviljad veega pehmeks, lisa veidi soola. Vett pane niipalju, et see ujutab viljamassi üle. Keeda tasasel tulel laias potis aeg-ajalt segades umbes 2 tundi, kuni saad paksu kördi.
Soovitav on keeta ja kuivatada iga viljaliik eraldi.
Seejärel lase kördil päikese ja tuule käes taheneda.
Siis tõsta see kuumaks köetud ahju (ahjusuud hoia esialgu lahti) ning küpseta kivikõvaks jahvatatavaks käkiks. Murenda käkk enne veskile viimist natuke.
Jahvata kamajahu käsiveskiga võimalikult peeneks, eemalda sõklad (need sobivad loomatoiduks).
Mulgi kama valmistamine
Tänapäeval ostetakse kamajahu poest, aga kui kellelgi on kange tahtmine või vajadus seda ise valmistada, siis siin on nn mulgi kama valmistamise õpetus ja retseptid.