Alõtšakompott

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

alõtšasid

Suhkrusiirup:

1 l vett

400 g suhkrut

Valmistamine

Pese alõtšad, vala üle külma veega ja lase üks ööpäev seista. Nõruta ja täida steriliseeritud hoidisepurgid viljadega.

Peale vala jahutatud külm suhkrusiirup. Tõsta purgid toasooja veevanni ning aeglaselt temperatuuri tõstes kuumuta 85*C juures pooleliitrisi purke 10 ning liitriseid purke 15 minutit, keevas vees vastavalt 3 ja 5 minutit.

Sulge purgid õhukindlalt.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 12.08.2024 17:18

Õpetusse on viga saanud, lõpuosa on üleliigne: "kuumuta 85*C juures pooleliitrisi purke 10 ning liitriseid purke 15 minutit, keevas vees vastavalt 3 ja 5 minutit"