Sügavkülmutatud ploomi-, kreegi- või alõtšapüree

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

ploome või kreeke või alõtšasid

sidrunhapet

suhkrut

Valmistamine

Püree valmistamiseks pese viljad, poolita, eemalda kivid ning aja läbi hakkmasina.
1 kg hakkmassile sega juurde 4-5 g sidrunhapet ja 250-300 g suhkrut.
Tõsta segu sügavkülmiku topsidesse ja sügavkülmuta.

Retsept ilmus raamatus "Ploom aias ja köögis" (Maalehe Raamat), pildi tegi VIKE, kes tegi ploomipüreed.

LISA KOMMENTAAR

Kristi
postitatud 14.09.2010 09:58

Kas sobib ka, kui hakklihamasina asemel nad lihtsalt püreestada?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 14.09.2010 14:27

Ikka. Lihtsalt see on vana retsept ja vanasti polnud poppe köögikombaine ;)

Namilla
postitatud 08.09.2018 13:56

Paljudes alõtšahoidiste retseptides on sees sidrunhape. Aga miks? Alõtša ise on vägagi hapu. Mis otstarve on seal sidrunhappel?