Vanilliploomid

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg ploome

1 vanillikaun

8 dl vett

5-6 dl suhkrut

Serveerimiseks:

vanilliga maitsestatud toorjuustu

Valmistamine

Lõika vanillikaun pikuti pooleks. Kuumuta potis vesi, vanillikaun ning suhkur ja keeda tasasel tulel 10 minutit.

Poolita ploomid, eemalda kivid. Pane ploomid siirupisse ning kuumuta 1-2 minutit.

Pane ploomid kuumakindlasse puhtasse klaaspurki, kalla peale kuum siirup ning sulge purk.

Serveeri vanilliga maitsestatud toorjuustu või kohupiimakreemiga.

Säilib kuni 1 nädal külmkapis.

Loe veel:

Rootsi Arla retsept. 

LISA KOMMENTAAR