5 dl külma vett
3 sl pulbrilist agar-agarit
5 dl suhkrut
500 g puhastet rabarbrit
2 dl vett
1 sidruni mahl
peensuhkrut veeretamiseks
Sega agar-agar külma veega. Lase potis keema tõusta, ise kogu aeg segades, kuni agar-agar on täielikult lahustunud.
Lisa suhkur ja keeda lahust nõrgal kuumusel umbes pool tundi. Sega aeg-ajalt, et põhja ei kõrbeks.
Marmelaadisegu on paras, kui see puulusikalt niidina alla valgub.
Vahepeal tükelda rabarbrid ja keeda neid vees umbes 15 minutit.
Püreesta keedetud rabarbrid saumikseriga.
Tõsta pott tulelt ning sega rabarbripüree koos sidrunimahlaga marmelaadisegusse.
Kalla marmelaadimass küpsetus- või võipaberiga vooderdatud madalasse vormi tarretuma.
Tükelda tarretunud marmelaad väikesteks kuubikuteks.
Soovi korral võid öö läbi toasoojuses tahenenud marmelaaditükke veel peensuhkrus ringi pöörata.
Retsept on pärit ajakirja Kodu & Aed 2006. a. mainumbrist.
Rabarbrimarmelaad
Hapukad marmelaadikommid.