Rabarbrimarmelaad

Hapukad marmelaadikommid.

Kogus
1.5 kg
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

5 dl külma vett

3 sl pulbrilist agar-agarit

5 dl suhkrut

500 g puhastet rabarbrit

2 dl vett

1 sidruni mahl

peensuhkrut veeretamiseks

Valmistamine

Sega agar-agar külma veega. Lase potis keema tõusta, ise kogu aeg segades, kuni agar-agar on täielikult lahustunud.

Lisa suhkur ja keeda lahust nõrgal kuumusel umbes pool tundi. Sega aeg-ajalt, et põhja ei kõrbeks.

Marmelaadisegu on paras, kui see puulusikalt niidina alla valgub.

Vahepeal tükelda rabarbrid ja keeda neid vees umbes 15 minutit.

Püreesta keedetud rabarbrid saumikseriga.

Tõsta pott tulelt ning sega rabarbripüree koos sidrunimahlaga marmelaadisegusse.

Kalla marmelaadimass küpsetus- või võipaberiga vooderdatud madalasse vormi tarretuma.

Tükelda tarretunud marmelaad väikesteks kuubikuteks.

Soovi korral võid öö läbi toasoojuses tahenenud marmelaaditükke veel peensuhkrus ringi pöörata.

Loe veel:

Retsept on pärit ajakirja Kodu & Aed 2006. a. mainumbrist.

LISA KOMMENTAAR