5 dl nisujahu
5 sl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
6 sl külma hakitud magedat võid
2 dl 10% rõõska koort
1.25 dl poolitatud jõhvikaid
Peale:1 sl rõõska koort
1 sl suhkrut
Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa võikuubikud ning haki ühtlaseks puruks. Lisa rõõsk koor ning sega õrnalt ühtlaseks. Lisa ettevaatlikult jõhvikad.
Sõtku tainas jahusel laual kergelt läbi - nii 5-10 korda. Suru 2,5 cm ümmarguseks pätsiks, lõika see omakorda 8 sektoriks. Tõsta kakud küpsetuspaberile, jättes iga kaku vahele 5 cm kerkimisruumi.
Määri pealt rõõsa koorega, puista peale ülejäänud suhkur.
Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni jõhvikakakud on kuldpruunid. Lase metallrestil jahtuda.
USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Cranberry Scones). Pildi tegi KOOGI KATA.
NB! Koogi Kata kommentaari peale tõstsin koore kogust 1,8 pealt 2 dl peale.
Tainas jäi väga kuiv, mis tähendas, et kakud kippusid enne pannile jõudmist pudenema. Seega jahu võiks panna pisut vähem või siis võiks panna koort natuke rohkem. Aga maitsvad tulid.
Mul tuli tainas jällegi liiga pehme :) Aga märgade käte ja noaga sai hakkama küll. Mõnusad.
Jõhvikaskoonid
Scones-tüüpi kakukesed jõhvikatega.