Aprikoosirullid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl kuivatatud aprikoose

7.5 dl keeva vett

2 sl mett

1.25 dl suhkrut

Valmistamine

Pane kuivatatud aprikoosid kaussi, kalla peale keev vesi. Leota 30-45 minutit, kuni aprikoosid on täiesti pehmed.
Nõruta peenel sõelal, hoia vedelik alles.
Pane leotatud aprikoosid köögikombaini, lisa mesi ja suhkur. Püreesta täiesti ühtlaseks ja kergesti määritavaks massiks. Kui segu on liiga vedelik, lisa supilusikatäis leotusvedelikku.
Vooderda kaks 25x37 cm küpsetusplaati toidukilega. Kalla mõlemale plaadile pool aprikoosimassist ning silu spaatliga pealt ühtlaseks. Plaadile peab jääma õhuke ühtlane aprikoosipüreekiht.
Pane küpsetusplaadid 70-kraadisesse ahju ning lase aprikoosipüreekihil umbes 8 tundi sellel temperatuuril kuivada.
Kui aprikoosipüreekiht on jahtunud, siis tõmba tekkinud "aprikoosinahk" toidukilelt lahti ning lõika nt pitsalõikuriga 2,5 cm laiusteks ribadeks. Keera saadud ribad tihedasti rulli ja serveeri.
Aprikoosirullid säilivad kuni 5 päeva toatemperatuuril, kui need tihedasti võipaberisse vm keerata.

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Apricot Fruit Leather Rolls )

LISA KOMMENTAAR