Poolita kibuvitsamarjad ning eemalda seemned tillukese lusika abil. Lõika kibuvitsamarjad neljaks. Koori õunad, eemalda südamik ning lõika viljaliha tükkideks.
Pane õunad, kibuvitsamarjad ja vesi potti ning keeda tasasel tulel kaane all 25 minutit. Püreesta.
Lisa suhkur ja sidrunimahl ning keeda veel tasasel tulel 15 minutit.
Kalla tulikuum marmelaad kuumadesse klaaspurkidesse. Lase purkides jahtuda ja alles siis sulge purgid.
Nipid ja soovitused:
Selle marmelaadi valmistamiseks sobivad vaid roosad ja helepunased kibuvitsamarjad - tumepunased marjad on marmelaadi jaoks juba liiga küpsed. Ka õunad võiksid olla pigem toored. Kui kasutad küpseid marju ja õunu, võta tavalise suhkru asemel moosisuhkur.
Kibuvitsamarja-õunamarmelaad