Kibuvitsamarja-õunamarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kibuvitsamarju

500 g haput õuna

2-3 dl vett

500 g suhkrut

0.5 sidruni mahl

Valmistamine

Poolita kibuvitsamarjad ning eemalda seemned tillukese lusika abil. Lõika kibuvitsamarjad neljaks. Koori õunad, eemalda südamik ning lõika viljaliha tükkideks.

Pane õunad, kibuvitsamarjad ja vesi potti ning keeda tasasel tulel kaane all 25 minutit. Püreesta.
Lisa suhkur ja sidrunimahl ning keeda veel tasasel tulel 15 minutit.

Kalla tulikuum marmelaad kuumadesse klaaspurkidesse. Lase purkides jahtuda ja alles siis sulge purgid.

Nipid ja soovitused:

  • Selle marmelaadi valmistamiseks sobivad vaid roosad ja helepunased kibuvitsamarjad - tumepunased marjad on marmelaadi jaoks juba liiga küpsed. Ka õunad võiksid olla pigem toored. Kui kasutad küpseid marju ja õunu, võta tavalise suhkru asemel moosisuhkur. 

Loe veel:

Idee: Veronica Sundman, Suomen Ruususeura. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.11.2022 08:05

Maitsev ja ilusat värvi moos, olen paar korda teinud.