Valge šokolaadi ja mustika vaht

Pokaalidessert.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g valget šokolaadi

2.75 dl 35% rõõska koort

2 sl tuhksuhkrut

100 g mustikaid

Kaunistuseks:

mustikaid ja tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata šokolaad ettevaatlikult kuumaveevanni kohale asetatud kausis. Tõsta kauss tulelt.

Klopi rõõsk koor pehmeks vahuks, lisa tuhksuhkur.

Sega vahukoor ja mustikad sulašokolaadi hulka ning jaota 4 magustoidupokaali vahel. Hoia serveerimiseni jahedas.

Serveeri toatemperatuuril, kaunistuseks paar mustikat ja tuhksuhkur.

Retsept on Briti ajakirjast Waitrose (White chocolate and blueberry mousse). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 22.07.2012 18:10

Ma ei saanud päris täpselt pihta, mis selle tuhksuhkru mõte on, sest valge shokolaad oli piisavalt magus iseenesest. Aga muidu kiirelt tehtav pealelõunane amps. (Ma laiskvorst sulatasin shokolaadi podiseva Hiina lambahautise kohal, et mitte eraldi kuumaveevanni teha :P)