Tikrimoos sidruniga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tikreid

1.5 dl vett

1 tk sidrunit

1 kg granuleeritud suhkrut

Valmistamine

Pane puhastatud tikrid, vesi ja sidrunimahl potti ning kuumuta keemiseni. Keeda umbes 20 minutit aeg-ajalt segades, kuni tikrid on pehmed.
Lisa suhkur, sega, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni ning keeda tugevalt tulel 10 minutit.
Kontrolli, kas moos on piisavalt paks. Selleks tilguta veidi moosi külmale taldrikule ja vaata, kas moos hangub tasapisi. Vajadusel keeda veel 5 minutit.
Kalla kuum moos soojadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid.
Moos säilib kuni 1 aasta jahedas hämaras hoiuruumis.

Antud kogusest saab 1,75 liitrit moosi.

LISA KOMMENTAAR