Rabarbri-vaarikamoos

Rabarber lisab moosile hapusust.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

300 g (külmutatud) vaarikaid

800 g (suureteralist) suhkrut

Valmistamine

Tükelda rabarber ning aseta potti. Kalla peale suhkur ning lase järgmise päevani seista.

Järgmisel hommikul kuumuta vaarikad aeglaselt teises potis keema.

Kuumuta rabarbrisegu nõrgal kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Seejärel lisa kuumutatud vaarikad.

Kuumuta kõik kiiresti keemiseni ning keeda 15 minutit.

Kontrolli, kas moos on piisavalt paks, st kas külmale taldrikule kukutatud moositilk hangub tasapisi. Vajadusel keeda veel 5 minutit.

Jaota moos steriliseeritud purkidesse ning kaaneta purgid.

Säilita külmas ja pimedas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Waitrose (February 2000, Rhubarb and Raspberry Jam), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 23.06.2022 11:07

Hea teha jaanipäeval, kui sügavkülma inventeerides selgub, et niimõnigi karp mulluseid vaarikaid ootab sööjat ja rabarbripõõsas aias on ülekasvamisohus. Moos sai väga maitsev!

Pille
postitatud 23.06.2022 11:36

Vike saatis 2011. aastal sellise pildi: