Kibuvitsamarjakissell

Rootsis ja Soomes populaarne magustoit. Rootslased armastavad kibuvitsakisselli (nyponsoppa) serveerida mandliküpsistega, soomlased vahukoorega (ruusunmarjakeitto).

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl püreestatud kibuvitsamarju

8 dl vett

0.5-1 dl suhkrut

1-2 sl maisitärklist või kartulitärklist

Valmistamine

Sega kibuvitsamarjapüree ja 7 dl vett potis. Kuumuta, lisa vähehaaval suhkur. Kui kissell on parajalt magus, siis kuumuta keemiseni.

Sega tärklis 1 dl veega ning nirista peene joana kisselli hulka. Ära enam keeda!

Kalla kuum kissell magustoidukaussidesse ning lase jahtuda.

Serveeri vahukoorega.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.09.2019 17:31

Tõeliselt põhjamaine dessert. Meile, suurtele, meeldis!