400 g makarone (nt penne)
vett
Kukeseenekaste:400 g kukeseeni
1-2 porrut
1 sl võid
2 dl 10% rõõska koort
200 g ürtide või küüslauguga toorjuustu
soola ja musta pipart
Puhasta kukeseened ja tükelda vajadusel. Haki küüslauk, lõika porru pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks või kuueks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Pane kukeseened kuumale pannile ja kuumuta, kuni vedelik on haihtunud (kui vedelikku väga palju eraldub, siis võid selle vahepeal ära kurnata).
Lisa tükeldatud küüslauk, porru ning suvikõrvits. Lisa tükk võid, maitsesta soolaga ning prae kõik ained läbi. Lisa rõõsk koor ja toorjuust. Kuumuta, kuni juust on sulanud.
Lisa basiilik, maitsesta soola-pipraga.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta.
Sega kausis kukeseenekaste ja keedetud makaronid ning serveeri kohe.
Sobib väga hästi ka kartulite juurde. Väga hea tuli.
Väga mõnus kukeseenekaste. Porru asendasin sibulaga ja toorjuustu lisasin ka 150 g e ühe karbi.
Puberteedile meeldis kõige rohkem, mees ka kiitis heaks.
Sellele kastmele pole pikka sissejuhatust vaja: see maitseb hästi ja on väga tervislik, kuna koosneb peamiselt värskest kraamist.
Väga maitsev sai, suvikõrvitsa küll jätsin välja, kuid kõik muud komponendid olid olemas ja mega hea tulemus. Kindlasti proovige ka.
meeldis
maitsev! eriti hästi sobis tatra kõrvale.
Maitsev kaste, sõime kartuliga.
Tegin eile seda kastet ja maitses väga hästi. Sõime koduaia värske kartuliga;)
Väga mõnus retsept. Maitseb hästi nii kartuli kui pastaga. Porru sobib asendada ka sibulaga ning basiiliku tüümianiga, kui peaks vaja olema. Lõpus olen peale riivinud natuke parmesani juustu. Kindlasti läheb veel kordamisele.
Seda ma sööks talvel ka :)
Väga maitsev, kindlasti läheb kordamisele
Suvikõrvitsa-kukeseenekaste makaronidele
Kukeseentest ja suvikõrvitsast saab mõnusalt kreemja kastme pasta e. makaronide juurde.