Penne all'Arrabiata

Klassikaline itaalia pastakaste tomatite ja kuivatatud tšilliga. Pärit Lazio piirkonnast Rooma lähistel. Muutus populaarseks 20. sajandi keskpaiku.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250-300 g penne makarone

Arrabiata kaste:

3 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt õhukeste viiludena

värsket basiilikut

0,5 hakitud värsket punast tšillikauna või 1 tl tšillihelbeid

400 g konservitud purustatud tomateid

veidike suhkrut

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

riivitud parmesani

Valmistamine

Kuumuta õli pannil, lisa tükeldatud tšillikaun või tšillihelbed ning kuumuta hästi tasasel tulel 5 minutit, kuni küüslauk on pehme (ära pruunista!).

Lisa purustatud tomatid ning kuumuta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kaste pakseneb.

Maitsesta suhkru, soola ja pipraga ning lisa hakitud basiilik.

Samal ajal keeda penne makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees 'al dente'. Nõruta hoolega, siis sega kastme hulka.

Serveerimisel puista peale rohkelt riivitud parmesani.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Marii T.
postitatud 24.03.2024 10:56

Kaste on selle retsepti järgi tehtud. Kuna kodus basiilikut polnud, kasutasin peterselli. Väga mõnus ja vürtsikas. Olen seda pastat ainult väljas söönud ja nüüd tuli isu ja tegin ise. Valisin pastaks just teokarbid, et kaste sinna sisse mõnusalt jääb.