Ahvenad mädarõikakastmes

Soolaga kuivpraetud ahvenafileed külma mädarõikakastmega sobivad hästi suvisele lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g nahaga ahvenafileed

soola ja musta pipart

Mädarõikakaste:

2 dl maitsestamata paksu jogurtit

2 dl hapukoort

2-3 tl hoidistatud mädarõigast

suhkrut

soola

Valmistamine

Pane kuivale tulisele (grill)pannile õhuke kiht soola. Aseta peale kalafileed, nahk allpool, ning küpseta 2-3 minutit. Pööra ringi ning küpseta veel 2-3 minutit. Maitsesta pipraga.

Sega kastmeained omavahel ning lase veidi jahedas maitsestuda.

Serveeri kala ja kastet koos sidruni- või laimimahlas ja sulavõis küpsetatud aurutatud aedubade ja keedetud varajaste kartulitega.

Pildi tegi Merilin.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 26.05.2010 22:38

Mädarõigast panin rohkem. Koos ahvenafileega väga mõnus.

Pille
postitatud 13.02.2016 19:07

zoozi saadetud foto:

Merilin
postitatud 13.02.2016 17:56

Väga mõnus kombinatsioon! Tubastes oludes mugavam tavapäraselt praadida ja mädarõigast võib kastmesse rohkem panna :)