Tallimeistri kissell

Soomes 1970ndatel populaarsuse saavutanud magustoit (Tallimestarin kiisseli). Lihtsama versiooni jaoks jaota tikrikissell lihtsalt magustoidupokaalidesse, puista peale riivleivasegu ning kaunista vahukooretupsuga. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tikrikissell:

1 l vett

5 dl tikreid

2 dl suhkrut

4 sl kartulitärklist

0.5 dl külma vett

1 tl vanillisuhkrut

Riivleivasegu:

3 dl riivleiba

2-3 sl võid

0.5 dl suhkrut

2 sl kakaopulbrit

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort soovi korral

Valmistamine

Valmista kõigepealt tikrikissell. Pane vesi ja tikrid potti ning keeda, kuni tikrid on pehmed. Hõõru segu läbi sõela, lisa suhkur. Kuumuta keemiseni. 

Võta pott tulelt ning sega juurde külma veega segatud kartulijahu. Tõsta pott uuesti tulele ning keeda hetk. Kui kissell on paksenenud, tõsta pott taas tulelt. Lase kissellil jahtuda, maitsesta vanillsuhkruga.

Valmista leivasegu. Sulata pannil või. Lisa riivitud leib ja pruunista kergelt. Maitsesta suhkru ja kakaopulbriga.

Kalla pool tikrikissellist serveerimiskaussi. Puista peale pool riivleivasegust, siis ülejäänud kissell ning peale ülejäänud riivleivasegu.

Soovi korral serveeri tallimeistri kisselli vahukoorega.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR