Kuulus Taani dessert Rødgrød, mida serveeritakse rõõsa koore või külma piimaga (rødgrød med fløde). Meie mõistes on tegemist siiski pigem kompoti või kisselliga. Fotol olevas kissellis on maasikad, vaarikad ja punased sõstrad.
Pane puhastatud marjad potti. Lisa vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni.
Keeda paar minutit, siis tõsta pott tulelt ja lisa vähese veega segatud kartulijahu. Tõsta pott korraks uuesti tulele ning kuumuta, kuni kissell mulksuma hakkab.
Parim soojalt külma piima või rõõsa koorega, ent jahtunud kissell on väga maitsev näiteks vahukoorega.
Marjapuder (rødgrød)
Kuulus Taani dessert Rødgrød, mida serveeritakse rõõsa koore või külma piimaga (rødgrød med fløde). Meie mõistes on tegemist siiski pigem kompoti või kisselliga. Fotol olevas kissellis on maasikad, vaarikad ja punased sõstrad.