Marjapuder (rødgrød)

Kuulus Taani dessert Rødgrød, mida serveeritakse rõõsa koore või külma piimaga (rødgrød med fløde). Fotol olevas kissellis on maasikad, vaarikad ja punased sõstrad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g punaseid sõstraid

250 g kirsse

250 g vaarikaid

5 dl vett

suhkrut

kartulitärklist

Valmistamine

Pane puhastatud marjad potti. Lisa vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit, siis tõsta pott tulelt ja lisa vähese veega segatud kartulijahu. Tõsta pott korraks uuesti tulele ning kuumuta, kuni kissell mulksuma hakkab.

Parim soojalt külma piima või rõõsa koorega, ent jahtunud kissell on väga maitsev näiteks vahukoorega.

LISA KOMMENTAAR