Röstitud küüslauk oliiviõli ja maitsva leivaga

Mõnusalt küüslaugune suupiste. Küüslaugu liitsibulate eelnev röstimine mahendab oluliselt nende maitset.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6-8 tervet küüslauku

2.5 dl oliiviõli

3-4 värsket tüümianioksa

helbelist meresoola

Serveerimiseks:

2-3 pätsi erinevat (maitsestatud) nisuleiba

Valmistamine

Kuumuta ahi 190°C.
Lõika küüslaugu liitsibulad ristipidi pooleks ning aseta ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, puista peale veidi tüümianilehti ja meresoola. Küpseta 190-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küüslauk noaga torgates seest pehme tundub.

Samal ajal lõika nisuleivad viiludeks. Rösti soovi korral kuldseks.

Serveeri röstitud küüslauku soojalt. Määri küüslauk leivaviiludele, soovi korral aseta lauale ka kausike külmpressitud oliiviõli ning meresoolahelvestega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 30.08.2015 10:08

Röstitud küüslauk on alati maitsev. Kasutasin poole vähem õli ja pidin küpsetama u 30 minutit, et küüned pehmed oleks.