Vokitud paksoi seentega

Parima tulemuse saamiseks kasuta kolme sorti seeni - austerservikuid, šiitake-seeni ja nn musti hiina seeni e. paljast kõrvtarrikut.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g paksoid

100 g värskeid austerservikuid

4-6 värsket või kuivatatud šiitake seent

3 sl paljast kõrvtarrikut (black fungus)

1 sl õli

1-2 purustatud küüslauguküünt

2 sl austrikastet

Valmistamine

Pane mustad seened ja šiitake seened kuuma veega likku umbes 15 minutiks. 

Eralda paksoilehed, lõika vajadusel väiksemateks tükkideks. Lõika suuremad austerservikud ribadeks.

Tõsta leotatud seened vedelikust välja. 

Kuumuta suur vokk või praepann, lisa õli ja aja hästi kuumaks. Lisa küüslauk ja prae segades 10-15 sekundit. Ära pruunista!

Lisa paksoi, prae segades minut aega. Lisa nõrutatud ja värsked seened, prae segades 2 minutit.

Sega juurde austrikaste ning serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad värskeid šiitake seeni, siis pole neid muidugi leotada vaja. Lõika lihtsalt 5 mm laiusteks viiludeks.
  • Soovitatav on tõesti seened leotusveest välja tõsta ja mitte lihtsalt sõelale nõrguma tõsta - nii on kindel, et seentel olnud liiv ja praht jääb leotusvette ja mitte seente külge.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 25.01.2019 10:31

Kas šampinjonid ajaks ka asja ära?

Pille
postitatud 15.02.2019 13:31

Ikka, Marju :)