Kupata kogritsad 2-3 korda rohkes keevas vees, vett vahepeal vahetades ning seeni iga kupatamise järel hoolega loputades. (Soovitav on ka kööki vahepeal õhutada).
Nõruta seened ning kuivata hoolega. Soovi korral pane paar väiksemat kogritsad kaunistuseks kõrvale.
Peenesta seened ning hauta võis, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. (Praadida tuleb ka kaunistamiseks kõrvale pandud seened).
Puista hakitud praetud seentele jahu, sega läbi ning lisa vesi. Kuumuta keemiseni ning keeda, kuni kaste pakseneb.
Lisa rõõsk koor ja maitsesta.
Retsept on pärit Ruokala.tv veebilehelt (Korvasienikastike).
Kogritsakaste
Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.