noori tindikuid
vett või puljongit
õunaäädikat või valge veini äädikat
soola ja suhkrut
Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab arvestama, et seen tõmbub pisemaks. Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse - väga mugav. Marinaad tuleb tummisem.
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut - maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele.
Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!
Volli tindikud
Sellist retsepti jagas Nami-Nami lugejatega Hardi Volmer. Sõnastus muutmata!