Meriforell riislingus

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 tk meri- forelli (à 200 g)

soola

musta pipart

75 g võid

4 tk hakitud pesa- ehk šalottsibulat

1.5 dl Riesling valget veini

150 g väikeseid šampinjone

6 sl 35% rõõska koort

Valmistamine

Loputa puhastatud kalad ja patsuta kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri ahjuvorm võiga ning kata vormi põhi hakitud sibulaga. Tõsta kalad vormi (vorm peaks täpselt paraja suurusega olema).
Kalla peale vein ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit.
Puhasta seened ning loputa kiiresti, patsuta kuivaks ning lõika neljaks. Prae seened võis, kuni enam vedelikku ei eristu. Hoia soojas.
Eemalda küpsenult kalalt nahk ja aseta kalad vaagnale. Tõsta seened ümberringi ning hoia vaagen soojas.
Nõruta kalakeeduleem ning redutseeri tugeval kuumusel. Lisa rõõsk koor ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Lisa puulusikaga segades juurde võitükikesed.
Kalla kaste kalale ja serveeri kohe.

Elsassi retsept.
LISA KOMMENTAAR