Keedetud tursk koriandriporganditega

Kui kasutad külmutatud turska, siis lase portsjontükkidel esmalt sulada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

1 kalapuljongikuubik

4 valge kala fileed

- nt tursafileed (portsjontükki)

Koriandriporgandid:

1.5 sl võid

2.5 sl nisujahu

2 dl rõõska koort

0.5 tl soola

0.5 tl suhkrut

0.25 tl purustatud valget pipart

suur peotäis värsket koriandrit

2 purki konservitud miniporgandeid (à 400 g)

Valmistamine

Valmista puljongikuubikust kalapuljong. Lisa tursatükid ning keeda hästi tasasel tulel kaane all umbes 7 minutit.

Sulata mittenakkuval pannil või, lisa jahu. Lisa rõõsk koor ja umbes 3 dl porganikonservivedelikku. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ning kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

Lisa porgandid kastmesse ning kuumuta keskmisel kuumusel kaane all läbi.
Viimasena lisa hakitud koriander.

Serveeri keedetud kartulitega.

Loe veel:

Rootsi ICA-Kuriren retsept (Kokt torsk med koriander).

LISA KOMMENTAAR