Kreooli kana-okra gumbo

Imelihtne ja veidi kergem versioon traditsioonilisest gumbost.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

2 sl nisujahu

2.5 dl viilutatud okrat

4 dl kanapuljongit

400 g purustatud tomatit

225 g kana rinna- või kintsufileed

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

0.75-1 tl Tabascot vms vürtsikastet

Valmistamine

Sega õli ja jahu suures potis tugeval kuumusel, kuni saad ühtlase pruunistunud segu ('roux'). Selleks kulub 3-5 minutit.

Lisa okra, seejärel kanapuljong ja tomatikonserv. Hauta 3 minutit.

Lõika kana(kintsu)filee u 2 cm tükkideks. Maitsesta kanatükid tüümiani, soola ja pipraga ning lisa potti. Hauta gumbot ilma kaaneta potis umbes 10-15 minutit, kuni kana on küps.

Maitsesta tšillikastme, soola ja pipraga ning serveeri gumbo-suppi riisiga.

Loe veel:

Epicurious.com lehelt pärit retsept (Creole chicken and okra gumbo). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 24.11.2009 09:08

Toit oli maitsev, aga okra kohta ei oska nagu midagist öelda. Pean veel proovima ning kindlasti värskelt ka.