Saksa rukkileib köömnetega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g rukkijahu

30 g värsket pärmi

280 ml leiget vett

15 g soola

1.5-2 tl linnaseekstrakti

50 g võid

3 sl köömneid

Valmistamine

Sega suures kausis 250 g rukkijahust ja pärm. Lisa umbes 180ml leiget vett ja sega hoolega, kuni saad paksu taina.

Lase tainal umbes 2 tundi seista, st kuni tainas on kerkinud ja siis uuesti kokku kukkunud.

Lisa ülejäänud jahu, ülejäänud leige vesi, sool, linnaseekstrakt, või ja köömned. Sega nõtkeks tainaks.

Puista leivaküpsetusvorm (või korv) jahuga. Vormi tainas leivapätsiks ja pane vormi. Lase 2 tundi kerkida.

Kuumuta ahi 220ºC.

Aseta kerkinud leivapäts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale veidi rukkijahu ning küpseta umbes 30 minutit, kuni leivapäts on kerkinud.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 11.08.2012 15:10

suurepärane leiva retsept.

Kaak
postitatud 14.05.2025 11:50

Ei tule välja selle retsepti järgi. Ei kerkki.

Pille
postitatud 17.05.2025 09:07

Kaak, kas üheski etapis ei kerki? Eelkergituse ajal? Valmis segatud taina kerkimise ajal? Küpsetamise ajal? Ene on siin eelnevalt retsepti kiitnud, nii et kunagi on töötanud :)

Kaak
postitatud 19.05.2025 14:51

Eeltainas tuleb liiga paks ja ei tule kerkimist rääkimatta allalangemisest. olen ka teisi retsepte proovinud , tulemus tuleb ikka liiga tihe.Kas pärmiga saab üldse juuretisleiva laadset struktuuri?