Hautatud süda kastmes

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 seasüdant (u 700 g)

4 viilu peekonit (u 75 g)

50 g võid

1.5 dl 35% rõõska koort

1.5 dl vett

soola ja musta pipart

1 sl punasesõstraželeed

1 sl (Danablu) sinihallitusjuustu

soovi korral kulööri

vajadusel kastmepulbrit

Valmistamine

Puhasta südamed, loputa hoolega. Lõika peekon ja südamed õhukesteks ribadeks.

Sulata paksupõhjalises potis või. Pruunista peekon ja süda võis kahes jaos.

Lisa rõõsk koor, vesi, sool ja pipar. Hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit.

Maitsesta punasesõstraželee, sinihallitusjuustuga. Soovi korral lisa kulööri ja kastmepaksendajat.

Serveeri keedetud kartuli ja värske salatiga.

Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (Hjerter i vildtsauce).

LISA KOMMENTAAR