Tortiljad (nisujahust)

Kuulsaid mehhiko tortiljasid tehakse maisijahust ja nisujahust. Siin on nisujahutortiljade retsept.

Kogus
14 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

225 g nisujahu

1 tl soola

1 sl taimerasva

120 ml vett

Valmistamine

Sõelu jahu ja sool kaussi. Haki juurde rasvaine. Lisa vähehaaval vesi, kuni saad pehme taina. Sõtku hoolega ja lase kaetult 15 minutit seista.

Jaota tainas umbes 14 tükiks, veereta need pallideks. Rulli pallid kergelt jahusel laual 15 cm läbimõõduga ratasteks. Soovi korral lõika servad ühtlaseks.

Küpseta tortiljad kuival paksupõhjalisel pannil mõõdukal tulel, 1,5-2 minutit mõlemalt poolt.

Lao küpsenud tortiljad kuhja ja hoia puhta rätiku all soojas. Kui söömiseni on veel veidi aega, mässi tortiljad fooliumisse ja hoia 150kraadises ahjus soojas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Best of Mexico" (SK 1999, Flour tortillas). Pildi tegi Spidur

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 18.05.2010 14:03

kuna mul tahket taimerasva polnud, siis kasutasin 1 spl rapsiõli ja panin veidi vett vähem. Väga head ja lihtne valmistada!

Kätlin
postitatud 31.07.2010 18:46

Tõesti maitsvad ja lihtne teha.

Triinu
postitatud 20.03.2014 16:42

Kas nendest on võimalik valmistad a wrape? Nad on pehmed?

Paul
posted on 28.04.2020 12:10

Jah, mina valmistasin wrapina.