Tandoori ehk tanduur on Indias kasutatav spetsiaalne saviahi, ent ka värvilikas maitseainesegu. Siin retseptis kasutatakse valmis tandoori karripastat ja grillahju.
0.5 dl tandoori karripastat või 1.5 sl tandoori-maitseainesegu
Valmistamine
Sega marinaadiained kilekotis, lisa kanafileed ning lase jahedas 4 tundi maitsestuda.
Kuumuta grillahi 225°C.
Kõigepealt prae kanafileesid minut aega grillpannil. Siis aseta fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 275-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit, kuni kanatükid on kergelt pruunistunud.
Nüüd alanda ahju kuumust 150°C ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri riisi, salati ja raitaga.
NB! Sama retsepti järgi võib valmistada ka vardas küpsetatud liha. Marineeri kanafileetükke 4 tundi, siis lükka varda otsa ning grilli 8-10 minutit.
Imelihtne tandoorikana
Tandoori ehk tanduur on Indias kasutatav spetsiaalne saviahi, ent ka värvilikas maitseainesegu. Siin retseptis kasutatakse valmis tandoori karripastat ja grillahju.