Küüslauguga hautatud spinat

Kui on käes väga palju värsket spinatit, siis see on hea viis selle valmistamiseks!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

1 kg värsket spinatit

soola ja musta pipart

sidrunit

Valmistamine

Pese spinat hoolega. Lõika küüslauguküüned pikuti õhukesteks viiludeks.

Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja pruunista kergelt (2-3 minutit). Eemalda küüslauk vahukulbiga ja pane köögipaberile nõrguma. Kalla enamus õlist minema.

Haki pestud värske spinat (nii lehed kui varred) jämedalt. Lisa niiske spinat jaokaupa pannile ja kuumuta 4-5 minutit, kuni spinatilehed "kokku kukuvad". Tõsta küpsetatud spinat metallkaussi ja hauta järgmine ports spinatit.

Maitsesta soola ja pipraga. Puista praetud küüslauk spinatile, serveeri soojalt koos sidrunilõiguga.

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Sautéed Spinach with Garlic). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR