Spargel suitsulõhe ja sidruniga

Pidulik lihtne eelroog, kus kedetud valget ja rohelist sparglit serveeritakse külmsuitsulõhe ning mesise hapukoorekastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket rohelist sparglit või valget sparglit

4 õhukest külmsuitsulõheviilu

Külm kaste:

2 dl hapukoort

1 sl mett

1 tl riivitud sidrunikoort ja 2 tl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori valge spargel kartulikoorimisnoaga kuni nupuni. Rohelist sparglit ei pea eelnevalt koorima. Eemalda sparglitelt puine varreosa ning keeda kergelt soolases vees peaaegu pehmeks (2-3 minutit rohelist sparglit ja 20-30 minutit valget sparglit).

Nõruta keedetud sparglid hoolega ja laota taldrikutele kuhja. Aseta peale suitsulõheviil ning serveeri külma kastmega.

Veinisoovitus:

  • Gato Blanco Sauvignon Blanc

Loe veel:

Arla.se retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR