2 l vett
0.5 tl soola
3 sl suhkrut
1.5 dl teralist tapiokki e. maniokitärklist
Rabarbripüree:225 g viilutatud rabarbrit
1.25 dl suhkrut
0.75 dl vett
1 tl sidrunimahla
4 sl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
veidi vanilliekstrakti
Tapiokipuder:
Kuumuta vesi, sool ja suhkur 3-4-liitrises paksupõhjalises potis keemiseni. Sõrista juurde tapiokk, segu hoolega segades.
Alanda kuumust ning keeda ilma kaaneta potis aeg-ajalt segades 35-50 minutit, kuni tapiokiterad on läbipaistvad.
Rabarbripüree:
Samal ajal kuumuta 3 dl rabarbriviile, 0,75 dl suhkrut, pipar, sool ja ülejäänud vesi 2-liitrises potis umbes 8 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni rabarber on pehme. Püreesta köögikombainis.
Pane 4 sl rabarbripüreed kõrvale (selle segad tapioki hulka), ülejäänud uuesti potti. Lisa toored rabarbrilõigud ja kuumuta, aeg-ajalt segades, veel umbes 5 minutit. Lisa sidrunimahl.
Nõruta tapiokk sõelal ja pane puhtasse 2-liitrisesse potti. Lisa rõõsk koor, 2 sl suhkrut, vanill ja 4 sl rabarbripüreed. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud.
Jahuta, jaota magustoidukaussidesse. Kaunista rabarbripüreega.
Loe veel:
Retsept on USA ajakirjast Gourmet (May 2003, Warm tapioca with rhubarb), pildi tegi TSHEBURASHKA.
Soe tapioki-rabarbripuding