Soe tapioki-rabarbripuding

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tapiokipuder:

2 l vett

0.5 tl soola

3 sl suhkrut

1.5 dl teralist tapiokki e. maniokitärklist

Rabarbripüree:

225 g viilutatud rabarbrit

1.25 dl suhkrut

0.75 dl vett

1 tl sidrunimahla

4 sl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

veidi vanilliekstrakti

Valmistamine

Tapiokipuder:
Kuumuta vesi, sool ja suhkur 3-4-liitrises paksupõhjalises potis keemiseni. Sõrista juurde tapiokk, segu hoolega segades.
Alanda kuumust ning keeda ilma kaaneta potis aeg-ajalt segades 35-50 minutit, kuni tapiokiterad on läbipaistvad.

Rabarbripüree:
Samal ajal kuumuta 3 dl rabarbriviile, 0,75 dl suhkrut, pipar, sool ja ülejäänud vesi 2-liitrises potis umbes 8 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni rabarber on pehme. Püreesta köögikombainis.
Pane 4 sl rabarbripüreed kõrvale (selle segad tapioki hulka), ülejäänud uuesti potti. Lisa toored rabarbrilõigud ja kuumuta, aeg-ajalt segades, veel umbes 5 minutit. Lisa sidrunimahl.
Nõruta tapiokk sõelal ja pane puhtasse 2-liitrisesse potti. Lisa rõõsk koor, 2 sl suhkrut, vanill ja 4 sl rabarbripüreed. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud.
Jahuta, jaota magustoidukaussidesse. Kaunista rabarbripüreega.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Gourmet (May 2003, Warm tapioca with rhubarb), pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR